Interessanter Matchbericht Holland – Deutschland

by

via Fira-Forum/John Birch:

Report on Germany/Netherlands game (Dutch, with English notes) from Jolanda Kramer:

Wedstrijdverslag Duitsland – Nederland 0 – 43

Ter voorbereiding van het EK was er na de oefenwedstrijd in Frankrijk van februari jl. weer een oefenwedstrijd. Deze keer tegen Duitsland in Aken. Wat kunnen we verwachten van Duitsland? Het team speelt dit seizoen sinds twee jaar weer fifteen-a-side en er is bijna een geheel nieuwe selectie. We zien allemaal sterke jongedames in de gang die zich mentaal aan het voorbereiden zijn op de wedstrijd met hun I-Pods. (germans have a new squad, last 2 years playing 15’s again, mental preparation.)

Slecht weer mag dan wel voorspeld zijn, maar Piet Paulusma heeft de regenbuien tot na de wedstrijd uitgesteld. Dit verandert niet veel aan het speelveld, het is modderig. (wet pitch, playing between showers, no rain by game)

Na het volkslied gaan de dames in positie staan en de mentale focus is aan de zijlijn ook voelbaar. Er zijn nog geen drie minuten voorbij en Kelly Harskamp (RC Bassets) weet met haar goede looplijn de Duitse dames te passeren en drukt de eerste try. Vijf minuten later breekt ook Femke Bakker (LRC Diok) door de verdediging heen en drukt een try. Na de eerste tien minuten is de stand 0-12. (first try in 3 min. By Harskamp, 2try in 8 mn by Bakker.)

De dieselmotoren van de Duitse dames zijn warmgelopen, ze gaan meer gebruik maken van het samenspel. Zij dreigen een aantal keer naar de try-lijn van onze dames, maar breken niet door. Het spel speelt zich overwegend aan de speelzijde van de Duitse dames af. (after 10 min. German diesels are hot, playing better together)

Er wordt door het Duitse team regelmatig gekicked waardoor de Nederlandse dames terug op eigen helft moeten spelen. Een goede break van Femke Bakker en Loraine Laros (SRC Thor) brengt Nederland weer dichter bij de Duitse try-lijn. Kelly Harskamp scoort nog een keer. Bij rust is de stand 0-19. (Germans play kicking game, goed break by Bakker and Laros, Harskamp scores again HT 0-19)

In de tweede helft weet Nederland zich vrijelijk te bewegen met natte ballen en de voeten in de modder. De Duitse dames weten mooie momenten uit de line-outs te halen en stelen meerdere malen de Nederlandse line-out. In de tweede helft wordt de mooiste try van de wedstrijd gescoord. Een turn-over wordt gevolgd door mooi support spel waarbij zeker vijf speelsters betrokken zijn die de bal levend houden en uiteindelijk is het Femke Bakkers die de bal drukt. (germans can steel dutch balls in Line-out but still can’t reach tryline. Good supportplay by dutch, with at least 5 player, after turnover brings Bakker again to score)

Dan is het scrumtijd, scrum op scrum volgen elkaar op. De reservespeelsters voorwaartsen aan de zijlijn nemen met luide aanmoedigingen deel aan het gebeuren. Kelly Harskamp scoort ook in de tweede helft weer, zij sprint vanaf de middenlijn met een sliding over de trylijn en brengt hiermee de stand op 0-36. Vlak na de score van Kelly breekt Linda Franssen (Amsterdamse AC) door, en schrijft zij ook nog eens vijf punten bij. (a lot of scrums, HUP-yells from the sitline. Harskamp scores again with a sprint from midline to tryline, after that Franssen scores from a break)

De wedstrijd vordert en rugnummers zijn door de modder niet meer zichtbaar, de wisselspeelsters zijn de eerste minuten duidelijk herkenbaar. Mirjam Steenbeek (Amsterdamse AC) weet haar shirt schoon te houden bij de eerste actie, maar bij de tweede actie is ook zij gedoopt in de modder. (Replacements are visible by the clean shirts for a single moment. Steenbeek shirt is dirty by the second action)

De score is 0-43 geworden, de Duitse dames hebben een leuke wedstrijd gespeeld, maar Nederland is nog een maatje te groot. (ET 0-43, German had have a nice game, but Dutch are a bit to big for them)

Werbung

Schlagwörter:

Kommentar verfassen

Bitte logge dich mit einer dieser Methoden ein, um deinen Kommentar zu veröffentlichen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s


%d Bloggern gefällt das: